De la Distopie la Utopie

                               Happy Valentines Delicate Floral Beige Gold Text Mug

Există vreo Cale spre schimbarea lumii noastre distopice într-o lume utopică? Poate evolua lumea noastră într-atât de mult, încât să devină o lume a prosperității și a bucuriei pentru toți oamenii și pentru toate celelalte ființe de pe Pământ. Da, există! Sămânța acelei lumi perfecte, există și se află în proces de germinare. Care este acea Sămânță Magică? Este acea sămânță interioară aflată în fiecare dintre noi, care odată încolțind, crescând și rodind va avea o putere formidabilă de a transforma din temelii lumea actuală. Să privim Lumea Minunată a Creatorilor de Frumos. O mare breaslă formată din multe bresle mai mici. O întâlnim la tot pasul, pentru că toate obiectele din jurul nostru, toate veșmintele noastre, toate autoturismele și toate navele de croazieră, toate casele și cabanele, toate hotelurile, toate clădirile foarte mari și toate obiectele cu care decorăm totul în interioare și în exterior, înainte de a fi fabricate, construite, create, au fost desenate de cineva, de un Designer sau de un Arhitect, după caz. Au fost apoi materializate de Ingineri cu ajutorul Tehnologiilor de tot felul.

Prin ceea ce creează și proiectează, Creatorii modelează societatea noastră, o creează și o recreează permanent și nu doar în plan material, ci și în planul structural al gândirii, al emoțiilor și al trăirilor noastre. Datorită creațiilor acestor oameni, modul nostru de a gândi și de a trăi se schimbă, orașele noastre își schimbă permanent înfățișarea, automobilele cu care ne deplasăm își schimbă forma și își măresc confortul, veșmintele pe care le purtăm își schimbă permanent croiala și calitatea, obiectele pe care le folosim zilnic își schimbă forma, iar cele cu care ne decorăm locuințele se schimbă la rândul lor. Avem așadar, o Certitudine că facem pași importanți în direcția unei lumi pe care ne-o dorim și acea certitudine este Schimbarea Dinamică a tot ce există și se manifestă în jurul nostru și în interiorul nostru.

Puterea Creației și Știința Ergonomiei, Ingineria Creatoare și Tehnologiile beneficiază de o Resursă Infinită de transformare totală a lumii noastre, a vieților noastre și a minții noastre. Căutăm permanent utilul în frumos și frumosul în util. Ne gestionăm cu grijă resursele financiare și căutăm să ne valorificăm cât mai mult posibil din potențialul interior cu care ne-am născut. Am înțeles în sfârșit, că nu există om, care să nu aibă unul sau mai multe talente înnăscute. Căutăm în interiorul nostru, experimentăm și ne descoperim Talentul, Calea în Viață, cale pe care este bine să alegem să pășim cu încredere deplină. Te-ai întrebat vreodată, cum ar arăta lumea noastră dacă fiecare dintre noi și-ar urma, și-ar dezvolta Talentul sau Talentele cu care s-a născut? Deseori afirmăm că lumea noastră de astăzi este opusul unei Lumi a Armoniei, a Iubirii și a Prosperității tuturor, că este o lume distopică și că o lumea a Binelui General nu este posibilă, că o astfel de lume este utopică și că nu poate fi realizată. Este doar o impresie falsă, nimic altceva.

Creația și Tehnologia sunt cele care vor schimba lumea noastră actuală și o vor transforma treptat într-o lume la care ne este greu și să ne gândim astăzi, la o lume pe care o numim utopică sau Utopie. Acea Utopie va deveni treptat Firescul lumii noastre. Această Schimbare se va accelera pe măsură ce fiecare dintre noi își va extinde Cunoașterea și își va accelera procesele creative din interiorul său. Privește în jurul tău! Lumea animalelor și cea a plantelor a fost o lume perfectă, o Utopie până ce a intervenit omul și a pornit cu o furie greu de înțeles, să distrugă totul în jurul său. Astăzi avem posibilitatea să reparăm greșelile trecutului și să readucem Natura, Firea Înconjurătoare la Armonia Ființării de acum câteva sute de ani. Va fi cea mai înaltă școală pentru noi. Prin Creațiile și prin Tehnologiile tot mai performante, putem face asta și putem absolvind această Școală a Traiului Firesc în Armonie cu tot ce se află și se manifestă în jurul nostru, să recreăm pentru noi toți și pentru toate ființele de pe Pământ, Lumea Perfectă. Puterea se află în noi, în fiecare dintre noi, nicăieri altundeva.

Teo Dumitrescu

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

ZALMAXI

Vrei să cumperi produse de calitate la prețuri decente?