3 cărți esențiale pentru tine și adolescenții din familia ta

 


Lumea noastră se schimbă văzând cu ochii. Aceste trei cărți esențiale pentru tine și familia ta sunt: Dă-i Uni-Versului de Lucru!, Darul Ești Tu! și Construim o Lume Nouă. Te întrebi probabil, de ce le numesc esențiale? Simplu, pentru că în contextul tot mai dinamic al schimbărilor care au loc pretutindeni în lume, ai nevoie de un reper, de un punct de referință, așa cum corăbierii au nevoie de farurile de pe țărm pentru a nu se zdrobi de stânci și pentru a ajunge cu bine Acasă. Autorul cărților ne spune că acel reper, acel punct de referință, acel far, se află în noi și că se află atât de aproape de mintea noastră, încât de cele mai multe ori nu-l vedem.

Călătoria vieții noastre este asemeni călătoriilor vechilor corăbieri. Calea lor era marea, infinitul zărilor. Vremea era ba foarte frumoasă, ba furtunoasă, iar ei nu aveau vreo puterea de a face uraganele să se domolească și nici să se ferească de arșiță. Navigau către un port sau altul și nu știau dacă vor ajunge cu bine la destinație. Navigau către casă și nu știau dacă totul va fi bine, dacă vântul va sufla din direcția potrivită și dacă apele nu vor ridica valuri prea mari pentru coaja lor de nucă. Corăbierii depindeau în totalitate de ceea ce se petrecea în exteriorul lor. Noi, astăzi, depindem în totalitate de ceea ce se petrece în interiorul nostru, în interiorul fiecăreia și al fiecăruia dintre noi. Visul corăbierilor era să ajungă cu bine Acasă și să dăruiască familiilor lor cele necesare traiului. Noi, ne dorim ceva mai mult. Pe lângă cele necesare traiului ne dorim și siguranță financiară, o societate sigură și stabilă din toate punctele de vedere și încă multe altele. Ne dorim Viață Armonioasă, Prosperitate, Fericire.

Cum facem ca dinamica schimbărilor din lumea noastră să nu ne afecteze viața din nici un punct de vedere? Autorul ne propune o Cale de urmat, o Cale pe care o știm de fapt, pentru că ea se află în interiorul fiecăreia și a fiecăruia dintre noi. În cartea sa Dă-i Uni-Versului de Lucru! Autorul propune fiecărei familii să își construiască un Vis-Împreună. Ce înseamnă asta? Înseamnă că Femeia și Bărbatul care au întemeiat o familie, să pășească în aceiași direcție. Bunicii noștri rosteau acest adevăr în cuvintele obișnuite pe care le foloseau. Ei spuneau, că „dacă vor să facă ceva în viață, tinerii însurăței să tragă împreună la același jug”, ceea ce semnifică, în aceiași direcție. Asta înseamnă Visul-Împreună. Visul nu este însă nici pe departe suficient. El trebuie dublat de un Proiect de Viață, de un proiect concret al căror coordonatori de proiect și executanți în același timp, sunt cei doi, cuplul. Sunt sigur că ați mai auzit de astfel de subiecte motivaționale, dar aproape toate se adresează exclusiv minții, nicidecum Interiorului nostru profund. Aici este diferența pe care o face această Cale propusă de autor.

Poți urma Calea Înfăptuirii propiului Vis-Împreună și a Proiectului de Viață, doar dacă înțelegi, că ai un Potențial Infinit de a face tot ceea ce dorești să faci, că porți în tine o Putere Infinită de Materializare a Visului tău. Această Putere Infinită din Interiorul tău este alimentată permanent de Infinita Putere a Infinitului Uni-Vers, dar doar atunci când tu respecți și urmezi Legile Uni-Versului. De ce Uni-Vers și nu Univers? Asta m-am întrebat și eu și am aflat de la autor, că a ales să scrie astfel cuvântul Uni-Vers, pentru a te ajuta să conștientizezi, că este vorba de primul nivel al Infinitei Manifestări, de Universul Material. Nu intru în detalii, că nu mai termin niciodată articolul și trebuie să-l public în următoarele ore. Voi explica pe larg acest cuvânt într-un alt articol.

Cartea Darul Ești Tu! Te ajută să-ți conștientizezi, să-ți cunoști și să-ţi folosești Puterea Infinită existentă în Interiorul tău, pentru a-ți împlini Visul tău sau Visul-Împreună, Proiectul tău de Viață sau Proiectul vostru de Viață, după caz. Te ajută să înțelegi că cel mai mare Dar pe care l-ai putea primi vreodată ești tu însăți sau tu însuți. Darul este Puterea ta Infinită de a aduce în viața ta tot, absolut tot ce dorești tu să aduci în Manifestare. Nu există limite. Obstacolele pe care le vei întâlni pe Calea ta, vor fi asemeni unor fire de iarbă care au crescut pe o potecă de munte nu prea umblată. Vei descoperi că Energia Infinită din Interiorul tău îți va hrăni trupul, mintea și sufletul și că întreaga ta ființă va dobândi o putere uriașă de Extindere a Cunoașterii și Autocunoașterii, de Disciplină a Înfăptuirii. Da! Există o Disciplină a Înfăptuirii. Vei face totul cu Răbdare și cu Bucurie și fiecare pas va fi o Victorie, o apropiere de Țărmul Înfăptuirii.

Cea de a treia carte, Construim o Lume Nouă, ne dezvăluie și mai mult din Puterile uriașe care se află în Interiorul nostru, de modul în care putem să ne dezvoltăm în mod firesc Creativitatea și cum putem să ne folosim Puterile Infinite din noi, pentru a produce schimbări benefice în societate și pentru a crea împreună pe Pământ o Lumea a Iubirii, a Armoniei, a Prosperității, a Bunei Stări și a Fericirii, pentru toți oamenii și pentru toate celelalte ființe ale Pământului. Pe scurt să devenim Împreună-Creatori. Pare imposibil de realizat așa ceva, pentru că mintea noastră este încă prizonieră în acea expresie de deznădejde arhicunoscută: „ce pot să fac eu, n-am cum să schimb eu lumea că sunt prea mic(ă)?” Eliberează-ți mintea de conceptele neputinței, pentru că sunt false și dăunătoare. Mahatma Gandhi ne îndemna să fim noi schimbarea pe care dorim să o vedem petrecându-se în jurul nostru și avea perfectă dreptate. Fiecare dintre noi poate așeza cu Respect, cu Iubire, cu Încredere Desăvârșită o piatră la clădirea unei omeniri a Iubirii, a ființări în Acord Deplin cu Legile Uni-Versului. Pentru fiecare dintre noi acest adevăr este o alegere.

Despre autor nu prea știu ce să vă spun. Căutați-l pe Facebook. Veți vedea și celelalte cărți pe care le-a scris. Unele sunt postate pe site-ul Editurii Odris, www.buyby.ro. Altele sunt publicate pe amazon. Seria sa recentă de nouă cărți, intitulată HULTANA, este publicată pe blurb. Unele dintre cărți se găsesc și în format electronic pe site-urile menționate. Nu toate, dar marea lor majoritate, iar prețurile cărților sunt decente. Eu sunt tentat să spun că sunt prețuri mici în raport cu ceea ce primești ca informație. Afirm aceasta, pentru că o carte este cu mult mai mult decât un curs de weekend, curs despre care știm cu toții că este cu mult mai scump decât o carte, pentru că este vorba de închirierea unui spațiu, de o firmă de regulă, care organizează cursul respectiv și care îl angajează pe cel care prezintă cursul. După o săptămână informațiile primite la curs se mai estompează și peste șase luni, abia dacă îți mai aduci aminte câte ceva. Mă refer strict la mine, atunci când afirm asta. O carte sau o serie de cărți va fi păstrată în bibliotecă și vei putea oricând să-ți împrospătezi memoria, atât tu cât și următoarea generație. Eu prefer să investesc în cărți și vă îndemn și pe voi să o faceți. Asta nu înseamnă să nu mai mergem pe la cursuri, înseamnă doar ca informațiile esențiale, cărțile esențiale să le păstrăm în biblioteca de Acasă.

Am uitat să vă spun numele autorului acestor 3 cărți esențiale pentru tine și adolescenții din familia ta, dar o fac acum. Așadar, numele autorului este Paul Buică. Citiți-l și veți descoperi fiecare dintre voi, o altă lume, cea care germinează acum în interiorul vostru. GARANTAT!

Teo Dumitrescu 

 

Foto: https://pixabay.com 

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

ZALMAXI

Vrei să cumperi produse de calitate la prețuri decente?

De la Distopie la Utopie